James LaBrie de la Dream Theater își amintește că a refuzat audiția Iron Maiden

 James LaBrie de la Dream Theater își amintește că a refuzat audiția Iron Maiden
Fotografie de Rayon Richards / Universal Images Group prin Getty Images

Când Bruce Dickinson a părăsit Iron Maiden în 1993, legendele metalului au fost însărcinate să-și găsească succesorul ideal. Lucrarea i-a revenit în cele din urmă cântărețului Wolfsbane Blaze Bayley după ce grupul a audiat alți potențiali candidați. Deși managerul Rod Smallwood avea Teatru de vis lui James LaBrie în vizorul său, solistul a refuzat categoric oferta de a încerca legendele metalului.

În ciuda revenirii în popularitate a metalului pe măsură ce anii '90 au progresat și mișcarea grunge a explodat, Dream Theater a obținut un succes masiv cu filmele din 1992. Imagine și Cuvinte album, al doilea lor în general și primul cu LaBrie ca cântăreț. În acea perioadă, ei căutau conducere și s-au întâlnit cu Smallwood, managerul de multă vreme al lui Iron Maiden, care, la rândul său, a întrebat despre interesul lui LaBrie de a-l succeda lui Dickinson.

„Jucam darts și Rod Smallwood m-a luat deoparte și îmi amintesc că mi-a spus: „Vreau doar să arunc ceva în tine”, și avea și asistentul său cu el – Merck [Mercuriadis] – la acea vreme”, LaBrie. amintit într-un interviu recent cu Vocea metalică .El a continuat: „Și amândoi stau acolo și spun: „Ce crezi despre a fi cântăreața cu Iron Maiden?” Și i-am spus: 'Ce? Despre ce vorbim aici? Sunt confuz. Nu ești aici pentru că ai putea începe să conduci Dream Theater sau ești aici pentru a mă face să devin cântăreață?' Așa că am spus doar: „Nu, în niciun caz. O să vă spun motivele pentru care nu voi face asta”, iar ei au spus: „Ce este asta?” Și am spus: „Unul: Dream Theater. Asta este, punct.”

Cântărețul a transmis că a înlocuit un cântăreț într-o trupă numită Coney Hatch, înainte de a se alătura Dream Theater și că se simțea ca un „jokebox glorificat”.

'Bruce și cu mine avem respect reciproc unul pentru celălalt. Ne-am întâlnit de mai multe ori. Am făcut mai multe spectacole. Îmi amintesc că am făcut emisiunea BBC cu el. Și a existat acel respect reciproc între noi doi', a spus LaBrie despre relația lor actuală înainte de a-și aminti în continuare: „Îmi amintesc că m-am gândit: „Nu voi merge acolo și voi cânta Iron Maiden în fiecare seară, deși cred că sunt o trupă grozavă și Bruce este un cântăreț grozav. Nu, mulțumesc”. Aveam nevoie să creez ceva pe care l-am creat de la început, chiar dacă nu eram pe primul album Dream Theater”.

Urmărește mai jos interviul complet.

Noul album al Dream Theater, O vedere din vârful lumii , este disponibil acum și poate fi achiziționat Aici . Prinde trupa pe ei Turneu nord-american anul viitor și a citit propriul interviu lui Loudwire cu LaBrie Aici .

James LaBrie vorbește cu „The Metal Voice”

aciddad.com