Glenn Danzig vorbește despre cea de-a 25-a aniversare a albumului de debut Danzig, discul de coperti viitoare și mai mult

  Glenn Danzig vorbește despre cea de-a 25-a aniversare a albumului de debut Danzig, discul de coperti viitoare și mai mult
Scott Gries, Getty Images

Glenn Danzig , cântăreața legendară atât a Danzig, cât și a Misfits, a fost invitatul emisiunii de radio Full Metal Jackie din weekendul trecut. Glenn a vorbit despre sărbătorirea a 25 de ani de muzică cu discul omonim al trupei, precum și despre anii săi cu Samhain și Misfits. De asemenea, vocalistul a vorbit despre lucrul la albumul său de coperti, precum și despre supărările lui în timpul conducerii. Dacă ați ratat spectacolul lui Full Metal Jackie, vedeți mai jos interviul ei cu Glenn Danzig:

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la albumul clasic Danzig, deci sunt aceste spectacole aniversare; există un album de cover-uri care va fi lansat anul acesta; Speciale TV Danzig „Legacy”; atât de multe în lucru. Glenn, ai părut întotdeauna să fii un tip de tip „aici și acum”, așa că ce te atrage să privești înapoi făcând un turneu aniversar și o specială TV „Legacy”?

Specialul TV „Legacy” a fost o idee care mi-a fost adusă și a fost o idee pe care a avut-o Mark Brooks, el face „Metalocalypse.” Practic, era să facă ca o emisiune TV „Legacy” din Danzig, bazată liber pe Elvis '68. Special de revenire, a revăzut o mulțime din trecutul său și o mulțime de lucruri. Așa că am făcut asta cu emisiunea TV „Legacy”, care  aproape s-a terminat, eu fac piese de performanță, apoi este trupa care cântă live, facem Danzig, Samhain.Apoi, pentru chestia cu Misfits, am făcut ceea ce a făcut Elvis când s-a așezat cu Scotty Moore și Memphis Mafia și le-am făcut pe toate chiar acolo live - stând și toată lumea este în jurul nostru, nu există culise, suntem doar pe un mic podium în de la toată lumea și așa am făcut o grămadă de melodii Misfit și Steve [Zing] doar cânta pe un cilindru sau ceva de genul, a fost destul de mișto. Oricum făceam emisiunile „Legacy” în aceeași perioadă, așa că ne-am gândit să o filmăm cât timp toată lumea era acolo.

Specialul, așa cum ați spus, este filmat similar cu spectacolul Comeback din ’68. Filmarea acelei speciale a avut un impact enorm asupra lui Elvis, cum a afectat filmarea propriei tale speciale modul în care te-ai putea gândi la muzica ta în viitor?

Ei bine, mai ales când făceam spectacole și apoi făceam specialul TV cu publicul foarte intim, a fost foarte tare doar să văd cât de mult i-a afectat muzica pe toți oamenii care sunt cu adevărat în ea. Sunt atât de multe generații diferite de fani, a oferit o perspectivă foarte grozavă asupra ei și cred că toată lumea o va bucura. Știu că oamenilor care au fost acolo le-a plăcut foarte mult – cred că cânt una dintre melodii și îmi cade dintele, ca o șapcă sau cum ar fi în mijloc când sunt pe cale să cânt. Sunt de genul „Hei, mi-au căzut dinții naibii”, așa că sunt doar chestii de genul care se întâmplă doar din cauza momentului pentru că sunt live.

Ți-ai păstrat dintele pentru mai târziu?

Da, l-am salvat pentru a-i arăta dentistului meu aproximativ un an mai târziu și ea a spus „Nu pot face nimic cu asta”. [Râde] S-a spart imediat din postare, așa că fie trebuie să iau o postare nouă și un dinte nou, fie să-l smulg, așa că nu știu, încă mă decid.

Glenn, fiind un cântăreț cu o carieră lungă, ce este diferit acum la lucrurile care ți-au plăcut la trupele pe care le vei acoperi pe următorul tău album, cum ar fi Sabbath, Elvis, ZZ Top, față de când le-ai auzit pentru prima dată când erai copil?

Elvis, bineînțeles, l-am auzit când eram copil și Sabbath când eram un adolescent, dar cântecul ZZ Top este un cântec pe care l-am auzit mai târziu, pentru că este un cântec pe care nimeni nu s-ar crede vreodată că o voi acoperi pentru că nu este unul dintre cei mai devreme. cântece. Este o melodie care mi-a plăcut întotdeauna și am crezut că nu au făcut o treabă bună. Vreau să spun că este groaznic să spun asta, dar – este o melodie foarte bună și așa că am vrut să o fac un cover și să-i acord respectul pe care îl merită, poate că nu s-au gândit la asta așa cum am făcut-o eu, poate că atunci când o făceau ei au avut un anumit lucru în minte.

Ideea mea despre cover-uri este că nu ar trebui niciodată să acoperi o melodie și să o faci exact ca artistul, pentru că toată lumea o va compara întotdeauna cu modul în care artiștii originali au făcut-o și vor spune „Oh, îmi place mai mult originalul. ” Am vrut să-l fac al meu și să-l iau într-o direcție diferită, poate într-o direcție diferită la care nu s-au gândit cu adevărat la momentul respectiv sau la care nu s-ar fi gândit niciodată pentru că am un fundal mult diferit de cel al ei.

Sunt o grămadă de alte cover-uri grozave acolo, am făcut o mulțime de cover-uri pe care oamenii nu ar crede că mi-ar plăcea melodia tematică a coloanei sonore „Biker” pe care am făcut-o razna, există un cover Lee Hazlewood/Nancy Sinatra acolo și am avut-o pe Cherie Currie coboară și cântă partea Nancy Sinatra.

Ea este foarte cool și are o voce grozavă și a fost pur și simplu minunat și am vrut să păstrez acea atmosfera cool, mai veche, din anii '70, pentru că Misfits au venit la sfârșitul anilor '70 și am vrut să păstrez această atmosferă. Managerii și mulți alți oameni au sugerat noile fete alternative și am spus: „Nu asta vreau și iată la cine mă gândesc” și ei au spus „Ce?” și este fantastic, a făcut o treabă grozavă.

Muzica din toate trupele tale a rezistat foarte bine testului timpului. Când ai fost prima dată conștient de acea calitate atemporală?

Întotdeauna mi-am dorit asta, când am început să fac doar propriile mele lucruri, am spus: „Am vrut ca lucrurile mele să fie exact ca trupele care îmi plăceau”. La zece ani de când au lansat un disc, oamenii încă ascultă chestiile astea. Când l-am întâlnit prima dată pe Rick Rubin, acesta este unul dintre lucrurile despre care am vorbit și am spus că este exact ceea ce vreau să spună: „Văd băieți, nu ca o trupă de succes, vă văd ca un artist care va scoate un disc. , mergeți în turneu, scoateți un alt disc și turneu și în zece, douăzeci de ani mai târziu, oamenii încă vor asculta lucrurile voastre.”

La acea vreme, oamenii ascultau Misfits și toate acele melodii pe care le-am scris și îl ajungeau din urmă cu Samhain, așa că când a apărut Danzig a fost cam drăguț, aici sunt 25 de ani mai târziu din Danzig și oamenii încă ascultă și vin la spectacole. Este un sentiment grozav.

Ți-ai imaginat vreodată că 25 de ani mai târziu vei sărbători asta și vei face asta?

Nu, am crezut că voi fi mort. [Râde] Nici măcar nu am plănuit. Da, mă uit la cum se spune „Nu pot să cred asta” –  au trecut 25 de ani, trec atât de repede, dar este destul de uimitor.

Mai simți aceeași bucurie, energie și entuziasm ca acum 25 de ani?

Da, tocmai am făcut o melodie pentru că suntem la repetiție chiar acum și am făcut o melodie pe care nu am mai făcut-o de mult timp în cameră și a fost grozav. Sunt sigur că până la sfârșitul acestui an o să urăsc să-l cânt [râde], dar acum este foarte tare.

Glenn, există o mistică care te înconjoară în ceea ce privește modul în care ești perceput. Care este cel mai normal lucru la Glenn Danzig care i-ar surprinde cel mai mult pe oameni?

Nu știu că nu sunt normal pentru că, de obicei, când le spun oamenilor lucrurile pe care le fac, fie le cade maxilarul, fie mă privesc șocați, dar sunt sigur că fac lucruri normale – toată lumea mănâncă, așa ceva. Nu știu cu adevărat, conduc o mașină, probabil că nu conduc o mașină așa cum conduc toți ceilalți o mașină. [râde]

Mai conduci ca un șofer de pe Coasta de Est?

Da, încă o fac, nu poți niciodată să scoți asta, țipând și înjurat pe oameni – așa stau lucrurile, așa ești educat și mergi cu ceea ce știi. Chiar mă enervează când lumina devine verde și tu ești în spatele cuiva și ei stau acolo și se uită la lumină timp de aproximativ 15, 20 de secunde. Este enervant când cineva se află în fața ta, conducând zece mile pe oră și tu spui „Bine, azi” și altcineva este de partea ta, așa că nu poți trece de ei și când în sfârșit treci de el și ei trimit mesaje , canoanele laser tocmai ies și dezintegrează mașina aia.

Ne poți spune ceva despre noua muzică Danzig?

De fapt, Tommy [Victor] și eu tocmai am tăiat o piesă nouă zilele trecute, a fost o melodie pe care am scris-o pentru altcineva și am decis că o voi face singur și a ieșit foarte greu. Cred că la sfârșitul acestei curse, Eu, Tommy și Johnny [Kelly] vom intra și vom mai tăia câteva melodii.

În weekendul care vine, Full Metal Jackie îi va primi în show-ul său pe chitaristul Anthrax Scott Ian și pe fostul basist al Metallica Jason Newsted. Full Metal Jackie poate fi auzit pe posturile de radio din toată țara — pentru o listă completă a posturilor, accesați fullmetaljackieradio.com .

aciddad.com