Dave Mustaine de la Megadeth vorbește despre albumul „Dystopia”, gama actuală și altele

  Dave Mustaine, de la Megadeth, vorbește despre ‘Dystopie’ Album, Gama curentă + Mai multe
Kevin Winter, Getty Images

Megadeth lui Dave Mustaine a fost invitatul emisiunii de radio de weekend a lui Full Metal Jackie. Solistul a discutat despre viitorul album de studio al trupei, „Dystopia”, care va avea loc pe 22 ianuarie. El a vorbit, de asemenea, despre formația actuală a grupului și a făcut aluzii la planurile Megadeth pentru 2016 și 2017. Consultați chatul de mai jos.

Este Full Metal Jackie care vă aduce două ore întregi de metal în fiecare săptămână. În emisiunea cu noi săptămâna aceasta, singurul Dave Mustaine. Ce mai faci, Dave?

Mă descurc grozav, Jackie. Ce mai faci?imi merge bine. Mă bucur că te am din nou în emisiune. Evident, foarte încântat, a venit în sfârșit anunțul: cel de-al 15-lea album de studio al lui Megadeth, Distopie , apare în ianuarie. Dave, te simți nerăbdător, entuziasmat sau altceva pe măsură ce unul dintre albumele tale se apropie de lansare?

Da, asta este cu adevărat incitant. Fiecare nouă dată de lansare este întotdeauna incitantă, știi, este ca și cum oamenii ar fi avut un copil, este un sentiment grozav să privești cum se desfășoară procesul, întreaga creație până la naștere și apoi să vezi cum se întâmplă. Nimeni nu știe cu adevărat cum vor merge înregistrările, ai speranțe în asta, dar cred că toți avem speranțe foarte mari pentru acesta.

Dave, ce efect a avut înregistrarea cu diferiți muzicieni, în special Kiko Loureiro și Chris Adler, atât asupra albumului, cât și asupra trupei?

Pai depinde. Gradul în care influențează o trupă depinde de gradul de disponibilitate și deschidere la minte al oamenilor care se ocupă de scrierea și producerea discului. Cineva poate fi absolut cel mai mare muzician din toate timpurile, dar dacă talentele lui nu au voie să strălucească – dacă nu folosești acele talente, nu se materializează niciodată și este o altă oportunitate pierdută. Pentru mine, îmi place să mă uit la diferiți chitariști, pe care majoritatea oamenilor nu i-ar privi neapărat. Uită-te la Marty Friedman, uită-te la Chris Paul și uită-te la Kiko. Toți sunt oameni care sunt cam în afara drumurilor bătute, dar toți sunt interesanți în felul lor unic.

Chris, pe de altă parte, este o putere totală, iar stilul lui reflectă foarte mult primii ani ai lui Megadeth, când aveam o abordare mai orientată spre jazz față de metal, care cred că Megadeth a avut întotdeauna o senzație mai jazz. Așa că este grozav să poți reveni la acea abordare metal mai orientată spre jazz cu ritmurile.

Dave, ai declarat că vrei să te întorci la rădăcinile tale și să faci un album de gunoi. Ce te-a pus inițial în acea mentalitate?

Ei bine, doar pentru că spui că vrei să faci așa ceva nu înseamnă neapărat că se va întâmpla. [râde] Au fost de multe ori în care am spus asta în trecut și, din orice motiv, pur și simplu nu s-a materializat, uneori a avut de-a face cu mine, alteori a avut de-a face cu alții. Dar cred că, pentru prima dată acum, am îmbrățișat cu adevărat acea parte din noi care ne-a făcut o trupă nenorocită, o mare parte din asta era cum ne simțeam și felul în care ne privim viața la acea vreme și doar să fii – știi, în loc să fii dezamăgit – există o diferență între a avea o situație proastă și a fi deprimat față de a avea o situație proastă și a fi supărat și a face ceva în privința asta.

Ce îți amintești cel mai mult când vine vorba de anii tineri când ai început să cânți muzică?

[râde] Ei bine, sunt o mulțime de lucruri la care mă gândesc din acei ani mai tineri, o mulțime de tehnică de joc. Uneori, glumesc cu mine și spun: „La ce mă gândeam când am scris acel riff?” pentru că unii dintre ei sunt destul de provocatori și pur și simplu s-au întrebat ce am experimentat în acel moment, pentru că muzica mea a fost întotdeauna într-adevăr – cam ca o, cred că o mare parte din psihoza mea la acea vreme; cum mă simt, cu ce am de-a face, poți de obicei să-ți dai seama ascultând muzica. Dacă sunt deprimat, dacă sunt supărat, dacă sunt entuziasmat de ceva, dacă trec prin niște victorii personale sau provocări sau orice altceva, este întotdeauna acolo în muzică.

Dave, au existat multe speculații că Rugină în pace lista s-ar putea regrupa. Cât de multă atenție s-a acordat de fapt acestei idei?

De mine sau de toată lumea?

De unul singur.

De unul singur, nu la fel de mult ca toți ceilalți. Cred că motivul din spatele acestui lucru nu a fost chiar același pentru unii dintre noi. Și pur și simplu nu eram cu adevărat în asta. Mi-a plăcut cum au fost lucrurile în cărțile de istorie, știi, felul în care fanii au avut propria lor experiență cu înregistrările și chestiile astea. Și am vrut să plece de acolo, pentru că dacă ai de gând să te întorci și să atingi pământul sfințit așa, trebuie să o faci cel puțin la fel de bine sau mai bine și pur și simplu nu cred că noi mergem și facem o repetare a ceva ce am făcut în trecut ar onora oricare dintre moștenirile noastre; cine suntem, unde ne aflăm acum, cu jocul nostru – compozițiile noastre și chestii de genul acesta.

Îmi pasă încă de acei tipi? Bineînțeles că da, cred că sunt băieți drăguți și le doresc tot ce este mai bun și am făcut-o mereu. Doar pentru că nu ne înțelegem muzical nu înseamnă că vrei să i se întâmple ceva rău vreunuia dintre vechii tăi prieteni.

Dave, ce este diferit în aceste zile la lucrurile care îți dau un sentiment de satisfacție creativă atunci când ești în studio?

Există o mulțime de lucruri care îmi oferă satisfacție creativă în studio. Este doar să ascult ceea ce îmi spune inima și uneori vor fi anumite rupturi, vor exista anumite părți care se simt bine, uneori vor suna bine în ziua aceea și apoi a doua zi intri în studio și pur și simplu nu sunt. aceeași. Este de genul: „Hei, a fost o idee grozavă”. Ei bine, bine că există un buton de sunet.

Dave, la ce ne putem aștepta în ceea ce privește turneele aici, în S.U.A.?

Ei bine, sperăm să primim câteva răspunsuri destul de curând despre cum va arăta formația noastră, cine va cânta cu noi și când vom merge în turneu. Avem câteva idei destul de bune despre ceea ce se întâmplă acum; Chris Adler este în locul nostru în unele întâlniri și încă ne uităm la oportunitățile care ne sunt în fața și vom lua decizia și vom merge de acolo. Și pentru a vă spune atât de multe, suntem foarte încântați de ceea ce se întâmplă în 2016 și în vara lui 2017.

Minunat. Ei bine, aștept cu nerăbdare să aud mai multe, Dave. Mulțumesc foarte mult.

Da, si eu. Bine ai venit, Jackie. Este întotdeauna grozav să vorbesc cu tine.

Mulțumim lui Dave Mustaine pentru interviu. a lui Megadeth Albumul „Dystopia” va avea loc pe 22 ianuarie și poate fi precomandat în prezent într-o varietate de opțiuni la site-ul trupei . Căutați trupa în turneu la aceste opriri . Aflați unde puteți asculta spectacolul de weekend al lui Full Metal Jackie această locație .

Vezi unde se clasează Dave Mustaine printre primii 50 de chitariști hard rock + metal din toate timpurile

11 momente de neuitat ale lui Dave Mustaine

aciddad.com