Chitara acustică a lui Eric Clapton din anii 1960 se vinde cu 625.000 de dolari la licitație

 Chitara acustică a anilor 1960 a lui Eric Clapton se vinde cu 625.000 de dolari la licitație
Alexi Rosenfeld, Getty Images

Un original Eric Clapton chitară — o acustică Martin din 1968, folosită de muzician în actul său de scurtă durată din anii '70 Derek și Dominos — a fost cel mai vândut articol dintr-o licitație recentă de suveniruri rock realizată de Licitațiile lui Julien , săptămâna trecută' Pictograme și idoli: Rock 'n' Roll ' vânzare.

Toporul Clapton, care inițial se aștepta să ajungă între 300.000 USD și 500.000 USD, a mers în cele din urmă la cel mai mare ofertant pentru 625.000 USD. Topoarele cele mai vândute din spatele lui erau chitarele deținute de U2 e marginea, Pink Floyd este David Gilmour, Elvis Presley și Amy Winehouse .

Vedeți prețurile finale de licitație pentru toate cele cinci chitare celebre în partea de jos a acestei postări.Vânzarea Clapton face ca instrumentul Dominos să fie unul dintre cele mai scumpe chitare vândute la licitație . Un Martin din 1939 deținut de Clapton s-a vândut în 2004 cu ceva mai mult - 791.500 USD - la o licitație pentru centrul de dezintoxicare Crossroads Center al rockerului. (Inflația nu este ajustată.)

Dar ambele urmează cele mai scumpe chitare vândute vreodată la licitație, inclusiv Kurt Cobain lui Nirvana Scos din priză chitara costă 6,01 milioane de dolari, Stratocaster-ul negru al lui Gilmour se vinde cu 3,9 milioane de dolari și John Lennon Gibson J-160E de la The Beatles se mută pentru 2,4 milioane USD. Totuși, toporul Clapton Dominos se clasează undeva în topul 15-20 scos vreodată la licitație.

Articolele Clapton au fost un punct culminant din „Icoane și idoli: Rock 'n' Roll”, unde vânzările de suveniruri ale sale au fost, de asemenea, în beneficiul Crossroads. Aceeași licitație este unde Revoltă liniștită lui Sănătatea metalelor masca vândut cu 50.000 USD .

Venerat drept „Dumnezeul chitarei” în urmă cu 50 de ani, Clapton astăzi și-a făcut mai mult un nume ca reacționar, refuzând să cânte concerte Unde COVID-19 vaccinarea este necesară și apelarea la informații privind siguranța vaccinului ' propagandă .' El aliniat recent cu un coleg rocker clasic Van Morrison in aceasta privinta.

aciddad.com